Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ακρίτας το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή: «Το χαμένο ταίρι».

Περιγραφή:
Το χαμένο ταίρι κρατά στη ζωή τη γιαγιά Δέσποινα. Το μικρό κουτί ντυμένο από μεταξωτό ύφασμα κρατά στα σπλάχνα του μόνο τη μισή ευτυχία της γιαγιάς Δέσποινας. Το υπόλοιπο χάσκει στην αντίπερα όχθη από τότε, από τον ανίερο εκείνο διωγμό που άνοιξε βαθιές πληγές στα στήθια. Μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία από την φαρμακωμένη γενιά που εγκατέλειψε κακήν κακώς την Ιωνία μας με πολλά δάκρυα και στεναγμούς. Μα το χαμένο ταίρι πρέπει να βρεθεί για να αποκατασταθεί η τάξη των πραγμάτων, να μερώσει η ανησυχία. Μια πορεία ζωής με πολλά εμπόδια κι αντιξοότητες ως την τελική επιβίωση μιας ταλαιπωρημένης γενιάς.
Βιογραφικό του Διονύση Λεϊμονή
Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε σε μια κωμόπολη τη Αιτωλοακαρνανίας, το Αιτωλικό, πριν 39 χρόνια. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου, είναι παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. Τον Ιανουάριο του 2005 το διήγημά του "Ζωή απ’ τα χαλάσματα" απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών. "Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια, (έκδοση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Συνεργασίας Νέων λογοτεχνών) και μετέπειτα επανέκδοση από τον εκδοτικό οίκο «Παππάς», τον Απρίλιο του 2009 θα κυκλοφορήσει από την Τράπεζα Κύπρου το εφηβικό του μυθιστόρημα "Το μυστικό της Δαγκάνας» το οποίο βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο παιδικού βιβλίου με αθλοθέτη την Τράπεζα. Την ίδια εποχή θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Ακρίτας» το μυθιστόρημά του «Το χαμένο ταίρι» που αναφέρεται στα γεγονότα της Μικρασίας. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Ραπόρτο στην Ζάκυνθο, στην εφημερίδα τα Νέα του Αιτωλικού του Αιτωλικού Μεσολογγίου, την εφημερίδα Θεσσαλία στο Βόλο.
Διάθεση: Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Aκρίτας: Eλένη Δημητριάδου, τηλέφωνα επικοινωνίας 210-5242020 εσωτ.2, κεντρικά γραφεία: Χαλκοκονδύλη 36, Αθήνα, 104 32, τηλ.:210-5242010. Βιβλιοπωλείο: Στοά του Bιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) τηλ.:210-3247678. Επικοινωνία με το συγγραφέα: leimont@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο