Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Θάνος Μωραΐτης: «Το περιβάλλον για εμάς δεν είναι μόνο ένα σύνθημα». Διαρκείς συσκέψεις στο νέο Υπουργείο.




Καθημερινές και πολύωρες είναι οι συσκέψεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικών αλλαγών και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον συντονισμό που απαιτείται ώστε να ξεκινήσει η εύρυθμη λειτουργία του νέου Υπουργείου που αναλαμβάνει σημαντικές αρμοδιότητες από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του περιβάλλοντος, της χωροταξίας, της ενέργειας και των δασών καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων, που καθιστούν το νέο Υπουργείο την αιχμή για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη.
Ο Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, λίγο μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που έγινε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης: «Είναι ένα νεοσύστατο Υπουργείο που έχει υψηλούς στόχους. Οι στόχοι έχουν ήδη μπει μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ήδη έχουμε θέσει. Το περιβάλλον για εμάς, δεν είναι μόνο σύνθημα ή μια ωραία κουβέντα, αλλά ένας μεγάλος στόχος και θέλουμε πράγματι μέσα από αυτό το υπουργείο να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε το άλλο μοντέλο για τη χώρα. Ένα εναλλακτικό μοντέλο που θα μπορέσει πράγματι να παράγει, να προσφέρει σε αυτόν τον τόπο και να αλλάξει τη μοίρα του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο