Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Nομαρχία Αιτωλοακαρνανίας: Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις πολιτισμού σε όλο το νομό.



Από το «φυσικό μπαλκόνι» της Τριχωνίδας το Άνω Ζευγαράκι, συνεχίστηκε την Παρασκευή (10 Ιουλίου 2009) με λαϊκή βραδιά το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο», που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων του νομού.
Οι επόμενοι σταθμοί αυτού του «οδοιπορικού πολιτισμού» στο νομό, ήταν το περασμένο Σάββατο (11 Ιουλίου 2009) στο Αιτωλικό, εκδήλωση «με το νταούλι και με το ζουρνά», στην οποία συμμετείχαν συγκροτήματα παραδοσιακών χορών υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, από τις Σέρρες, την Ημαθία και το Αιτωλικό.
Ακολούθησε την Κυριακή (12 Ιουλίου 2009), η θεατρική παράσταση στα όμορφα Σιτόμενα του δήμου Παναιτωλικού, της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Αστακού με το έργο «Η κόρη του Παντοπώλου».
Τη Δευτέρα (13 Ιουλίου 2009) και την Τρίτη (14 Ιουλίου 2009) στο Νέο Χαλκιόπουλο του δήμου Ινάχου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δυο εκδηλώσεις.
Η πρώτη αφορούσε την ιαματική πηγή των «Κρεμαστών Βάλτου».
Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Ινάχου, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, παρουσία των δημάρχων Ινάχου κ. Θανάση Τορουνίδη, Κιλκίς κ. Δημήτρη Τερζίδη και Αιτωλικού κ. Νίκου Γαλάνη.
Στην εκδήλωση αναλύθηκε από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αγγελίδη, όλο το πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται για την ανάδειξη της ιαματικής πηγής.
Την επομένη ακολούθησε μουσική βραδιά, με την ορχήστρα του Χ. Βλαχογιάννη.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη (15 Ιουλίου 2009) στον Αστακό με τη «Γιορτή ψαριού» και στο Παναιτώλιο του δήμου Θεστιαίων με θεατρική παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο