Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Να παραμείνουν στο Δημόσιο τομέα οι Αλυκές Μεσολογγίου.

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρευρέθηκε χθες στις 29 Ιουλίου 2009, στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα: «Την μη ιδιωτικοποίηση των Αλυκών Μεσολογγίου».
Ο κ. Κουρουμπλής στην τοποθέτησή του μεταξύ τον άλλων τόνισε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία να εισαχθεί για συζήτηση ένα εξόχως πολιτικό θέμα που αφορά την μη αλλαγή του νομικού καθεστώτος των Αλυκών Μεσολογγίου, σε ένα κυρίαρχο πολιτικό όργανο που είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ιστορικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι συνηγορούν ώστε, η παραπάνω επιχείρηση να παραμείνει στο Δημόσιο τομέα, διατηρώντας τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά.
Και άλλες φορές στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες απόπειρες ιδιωτικοποίησης, αλλά υπήρξαν ισχυρές αντιστάσεις από φορείς του Νομού, της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου και τους τότε Βουλευτές.
Η ιδιωτικοποίηση των αλυκών θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε συρρίκνωση των εργασιακών σχέσεων σε μια εποχή που και η απώλεια μιας θέσεις εργασίας έχει υψηλό κοινωνικό κόστος.
Πιστεύω ότι η πλήρης συμπαράταξη όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής, αποτελεί τη συλλογική ασπίδα αποτροπής, μιας τόσο αρνητικής εξέλιξης της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο