Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

στον αγύριστο…

Γράφει ο Παπα-Ηλίας Υφαντής*

Σάλος και φουρτούνα! Και το πρόβλημα: Είναι ή δεν είναι συνταγματική η διεξαγωγή εκλογών με το πρόσχημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Και διασταύρωσαν τα ξύλινα ξίφη τους και τα ακόμη πιο ξύλινα λόγια τους ένθεν κακείθεν οι βαρύγδουποι ειδήμονες: Ασημαντολόγοι συνταγματολόγοι και αδικοφρονούντες (όπως νομιμοφρονούντες) νομομαθείς.
Και το ζητούμενο;
Αν θ’ αλλάξει ή θα παραμείνει ίδιο το χρώμα της διαφθοράς. Αδιαφορώντας αν θα παραμείνει ή θα φύγει το ίδιο διεφθαρμένο, στην πλειοψηφία του, καθεστώς.
Μοιάζει κάπως σαν το θάνατο: Το ότι θα πεθάνουμε είναι δεδομένο. Το πότε και το πώς και ποιοι θα μας θάψουν δεν γνωρίζουμε…
Γιατί και ετούτοι και οι άλλοι αδιάκοπα μας πεθαίνουν. Εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια. Αφότου τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος, μας κήρυξαν τον πόλεμο. Άσπονδο και αμείλικτο. Χωρίς ειρηνικά διαλείμματα.
Πόλεμο και πλιάτσικο. Νόμιμο και παράνομο. Φορολογική αγυρτεία και τραπεζική τοκογλυφία σε βάρος του φτωχού λαού. Υπερχρέωση της χώρας και καταλήστευση του δημοσίου χρήματος και των ασφαλιστικών ταμείων. Με τα ολοένα πολλαπλασιαζόμενα, χρυσοπληρωμένα golden boys και με το λαό στην πρέσα και στην πείνα…
Και δεν παρέλειψαν να χαλκεύσουν-ακόμη και με συνταγματικές διατάξεις- παμπόνηρα νομικά αναχώματα για τα προσωπικά και τα καπιταλιστικά τους κακουργήματα. Δημιουργώντας ασπίδα προνομιακώς μισθοδοτουμένων για χάρη τους και προσφέροντας εις εαυτούς και αλλήλους σκανδαλωδέστατες ασυλίες….
Κι εμείς συνεχίζουμε να τους χειροκροτούμε και να τους ζητωκραυγάζουμε. Και αγωνιούμε πότε θα φύγουν οι τωρινοί άσωτοι για να ρθούνε οι προηγούμενοι να μας σώσουν.
Απαλλαγήκαμε απ’ τη βασιλική πανούκλα. Και τώρα έχουμε την πανούκλα των μεγάλων σογιών με τα εκατέρωθεν παρακολουθούντα παράσιτα της λαμογιάς. Που λένε και κάνουν ο, τι θέλουν. Και παίρνουν όσα και όποτε θέλουν…
Και πού να πάμε! λένε κάποιοι εγκάθετοι και παμπόνηροι. Μήπως υπάρχουν και καλύτεροι. Όλοι ίδιοι είναι!
Δεν είναι όλοι ίδιοι.
Και υπάρχουν και παραϋπάρχουν καλύτεροι και έντιμοι. Αλλά το μαφιόζικο κατεστημένο, με τους διαπλεκόμενους μηχανισμούς του, τους σπρώχνει στο περιθώριο. Και μας μοστράρει διαρκώς τους πάσης αποχρώσεως -αλληλέγγυους με αυτό- απατεώνες.
Υπάρχουν, λοιπόν, και έντιμοι και σπουδαίοι άνθρωποι. Και η λαϊκή πλειοψηφία, που θα τους εκλέξει υπάρχει!
Ξέρετε τι ποσοστό ψηφοφόρων-με βάση τις τελευταίες ευρωεκλογές- αντιπροσωπεύουν αυτοί, που μας κυβερνούν σήμερα;
Μόλις το 16, άντε βαριά το 17%!
Και οι άλλοι που καίγονται και επείγονται για να πάρουν την εξουσία, για να μας σώσουν, αντιπροσωπεύουν μόλις το 19, άντε βαριά το 20%. Και οι δυο μαζί όχι περισσότερο από το 37%!
Ο υπόλοιπος λαός-πάνω απ’ το 63% είναι εναντίον τους.
Τους έχει σιχαθεί! Κλείνει τ’ αυτιά του με απόγνωση κάθε φορά, που τους ακούει ν’ αναμασάνε τις πανομοιότυπες, τις καιροσκοπικές και ολέθριες ανοησίες τους.
Και θα ’θελε να τους έβλεπε να ξεκουμπίζονται. Εδώ και τώρα! Να πάνε τον αγύριστο. Γιατί το μόνο, που έχουν να προσφέρουν είναι το μεγαλύτερο πλιάτσικο.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έντιμοι άνθρωποι. Ακόμη και μεταξύ εκείνων, που ψηφίζουν το (στην πλειοψηφία τους) καθεστώς της λαμογιάς. Και θέλουν και αξίζουν να έχουν έντιμους πολιτικούς. Που θα ενδιαφερθούν για τα προβλήματα και την προκοπή του λαού. Και όχι πολιτικούς του πλιάτσικου και της λεηλασίας. Που μεθοδεύουν και επιβάλλουν το κάλπικο καθεστώς τους με καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους…
Γιατί, βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία. Ή μάλλον πιο σωστά, όπως φαίνεται, δημιοκρατία (=κράτος δημίων). Και σε καμιά περίπτωση κράτους δικαίου, όπως-χωρίς στοιχειώδη αιδώ- μας κανοναρχούν ασταμάτητα….
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους ασημαντολόγους συνταγματολόγους και τους αδικοφρονούντες νομομαθείς να διασταυρώνουν τις βαθυστόχαστες ανουσιολογίες τους. Και ας ακούσομε τη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Κι ας φωνάξουμε κι εμείς μαζί τους: Εδώ και τώρα εκλογές!
Προτού μας καταποντίσουν ολοσχερώς. Και προτού μας παραλύσουν οι μέδουσες πολιτικής και οικονομικής πανδημίας.
Να διώξουμε την πολιτική πανούκλα! Για την οποία όλοι και όλα φωνάζουν ότι όσο περισσότερο μένει, τόσο περισσότερο επικίνδυνη και καταστροφική γίνεται.
Αλλά χρειάζεται πανστρατιά του έντιμου λαού. Που πρέπει να εκφράσει την αγανάκτησή του απέναντι στην πανούκλα της δημιοκρατίας (=του κράτους των δημίων). Όχι με την αποχή! Που είναι βούτυρο στο ψωμί των λαμογιών και διαβατήριο για τη διαιώνιση του ληστρικού καθεστώτος. Αλλά με την καθολική συμμετοχή. Και με συγκεκριμένο στόχο:
Να πάνε στον αγύριστο οι αρχιερείς της διαφθοράς και οι πάσης φύσεως κουκουλοφόροι της λαμογιάς!
(*Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε και ηλεκτρονικά όλα τα άρθρα του Παπα-Ηλία στο δικό του BLOG ΥΠΕΡΒΑΣΗ:
http://papailiasyfantis.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο