Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Να κατασκευαστεί περιφερειακός δρόμος στη Xρυσοβίτσα Ξηρομέρου.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5, 10431, ΑΘΗΝΑ.
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
http://www.takoronta.ucoz.com/
Email. sx_takoronta@yahoo.gr
ΠΡΟΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Κ.ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ
ΚΟΙΝ. Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Θέμα: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ
Ο δρόμος από το πλατυγιάλι μέχρι τη Τσαπουρνιά παρουσιάζει, τελευταία μεγάλη κίνηση λόγω της λειτουργίας του λιμανιού. Συχνά- πυκνά περνούν τεράστιες νταλίκες με μεγάλα φορτία από ένα δρόμο που δεν έχει κατασκευαστεί με τέτοιες προδιαγραφές δηλαδή ν' αντέχει τέτοια φορτία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθιζήσεις και τεράστιες λακκούβες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται μέσα στο χωριό Χρυσοβίτσα όπου ο δρόμος είναι υπερβολικά στενός και οι νταλίκες κτυπούν στις στέγες των σπιτιών και ξηλώνουν τα κεραμίδια. Ακόμη όταν συναντηθούν δύο αυτ/τα μέσα στο χωριό θα πρέπει το ένα εξ’ αυτών να κινηθεί προς τα πίσω σε μεγάλη απόσταση για να βρει κατάλληλο σημείο για προσπέραση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι και τεράστια καθυστέρηση.
Το πρόβλημα λύνεται μόνο με την κατασκευή περιφερειακού δρόμου, όπως έγινε και στα χωριά Πεντάλοφος, Όχθια, κ.α. Οι λύσεις είναι δύο:
Η πρώτη
είναι να γίνει ένας δρόμος ανατολικά του χωριού με την εξής διαδρομή: Από πρατήριο, στροφή προς Πρόδρομο πριν την Πλατεία, Νεκροταφείο, Ραχούλι του Καρανάσου και πηγάδι πανώριο. Η δεύτερη λύση είναι από τον ήδη χαραγμένο αγροτικό δρόμο δυτικά του χωριού ο οποίος περνά από λούτσα Γαλανούλα, Μυγδαλάκι, Δεξαμενή, Παναγιά, Μυγδαλιές του Ράφτη. Η δεύτερη λύση διαθέτει και τα περισσότερα πλεονεκτήματα γιατί είναι κοινοτικός χώρος και δεν θα χρειαστεί να καταβληθούν αποζημιώσεις αλλά και γιατί λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους (πετρώδες) θα γίνει πιο στέρεος και ασφαλής.
Ελπίζουμε να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις από τη Νομαρχία Αιτ/νίας γιατί πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των συμπολιτών μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΑΒΒΑ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο