Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σοφία Γιαννακά: Προεκλογικό έργο τα βιαστικά εγκαίνια της Παράκαμψης Αγρινίου.

Η Βουλευτής του νομού μας, Σοφία Γιαννακά, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της Παράκαμψης Αγρινίου από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά.
«Σήμερα ο Υπουργός εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το γεγονός καθ’ αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ωστόσο δεν ξεχνούμε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί το 2003 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Ο μήκους 35 χλμ. αυτοκινητόδρομος παρουσίασε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, μιας και απαιτήθηκε ακόμη και ανακατασκευή του πρώτου τμήματος, αφού από την πολύκαιρη αχρησία, είχε παρουσιάσει ζημιές πριν ακόμη παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Το έργο αυτό κόστισε πάνω από 200 εκ. Ευρώ και μας προβληματίζει η βιασύνη με την οποία παραδόθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και η προχειρότητα του σχεδιασμού του. Όπως είχε επισημάνει και το ΤΕΕ Αιτ/νιας περιορίζεται η αξία του συγκεκριμένου έργου από τη στιγμή που δεν κατασκευάστηκε σύγχρονος κάθετος άξονας που θα συνδέει την πόλη του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στο ύψος του Α/Κ Κουβαρά.
Προκειμένου το ΠΕΧΩΔΕ να παραδώσει το έργο προεκλογικά άφησε ουσιαστικά ασύνδετη τη μεγαλύτερη πόλη του νομού με την Ιόνια Οδό. Οι πληροφορίες μας μάλιστα λένε ότι ναι μεν το έργο εγκαινιάστηκε, θα λειτουργήσει όμως για λίγες μόνο μέρες. Μετά τις ευρωεκλογές θα ξανακλείσουν την παράκαμψη του Αγρινίου για να συνεχίσουν πάλι τα έργα μέχρι να ολοκληρωθούν κανονικά. Κάτι αντίστοιχο γινόταν άλλωστε όλο το χειμώνα με τις ανακοινώσεις στην Εγνατία που δινόταν στην κυκλοφορία και στη συνέχεια κατέρρεε ο δρόμος. Η τακτική να κόβουν κορδέλες σε έργα ημιτελή, σε έργα που δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών θυμίζουν άλλες εποχές.
Γι αυτό, το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση. Καλούμε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και εκεί να δώσουν το μήνυμα της αλλαγής. Οι πολίτες είναι στην πλειονότητα τους δυσαρεστημένοι από την Κυβέρνηση. Στις 7 Ιουνίου τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους και να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα που διεκδικούμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο