Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Παρέμβαση Σπήλιου Λιβανού για την οικονομική ενίσχυση του ΤΟΕΒ Παλαίρου.

Την οικονομική ενίσχυση του ΤΟΕΒ Παλαίρου με το ποσό των 30.000 ευρώ ζήτησε ο Σπήλιος Λιβανός με παρέμβασή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναφερόμενος στην ενέργειά του, ο Βουλευτής είπε η έκτακτη αυτή ενίσχυση είναι απαραίτητη προκειμένου ο ΤΟΕΒ να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ, η οποία έχει προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα αντλιοστάσια και οι αγρότες να μην έχουν νερό για να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα το Υπουργείο πρέπει να σταθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, τονίζει ο Σπήλιος Λιβανός, καθώς η έλλειψη νερού για τους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου θα οδηγήσει σε καταστροφή των καλλιεργειών τους, καταφέροντας έτσι μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία. Ακολουθεί κείμενο επιστολής όπου ο Σπήλιος Λιβανός περιγράφει το πρόβλημα απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009
Θέμα: «Οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Παλαίρου»
Κύριε Υφυπουργέ,
Κατόπιν διενέργειας ελέγχων του εκλεγμένου νέου Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Παλαίρου διαπιστώθηκαν ορισμένες οικονομικές εκκρεμότητες του Οργανισμού μεταξύ των οποίων και οφειλές προς τη ΔΕΗ Λευκάδος. Το ύψος των οφειλών υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, όμως ο ΤΟΕΒ δεν διαθέτει τα χρήματα για να προβεί στην εξόφλησή τους. Ως αποτέλεσμα αυτού η ΔΕΗ Λευκάδος διέκοψε τη ρευματοδότη των αντλιοστασίων, όπερ και σημαίνει ότι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφιά τους. Το πρόβλημα αφορά στους αγρότες των περιοχών Παλαίρου, Πλαγιάς, Πογωνιάς, Στενού και Αμμούσας των οποίων οι καλλιέργειες βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής, αφού έχουν μείνει κυριολεκτικά στεγνές από νερό. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν τω μέσω της αρδευτικής περιόδου και προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή του κατά πλειοψηφία αγροτικού πληθυσμού των ανωτέρω περιοχών ζητώ τη δική σας άμεση παρέμβαση, ενισχύοντας οικονομικά τον ΤΟΕΒ Παλαίρου με το ποσό των 30.000 ευρώ ώστε να πληρωθεί η ΔΕΗ και τα αντλιοστάσια να επαναλειτουργήσουν. Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, καθώς και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της ελληνικής περιφέρειας ευελπιστώ στην ικανοποίηση του παρόντος, επείγοντος αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο