Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Μαθητική Θεατρική Ομάδα του Γυμνάσιου Αστακού στο Περιστέρι.






Άκρως επιτυχημένη ήταν η θεατρική παράσταση του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού, που δόθηκε στο θέατρο «Φοίνικα» στο Περιστέρι, χθες Σάββατο 27 Ιουνίου 2009, με διοργανωτή την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η έξοδος». Παρουσίασε το θεατρικό έργο του Άγγελου Βλάχου «Η κόρη του παντοπώλου» και όλη η παράσταση ήταν εξαιρετικά προσεγμένη, από τα σκηνικά, τα κοστούμια, μέχρι τις ερμηνείες των μαθητών που έκαναν την παράσταση να έχει μία σχεδόν επαγγελματική προσέγγιση.
Στη μικρή τελετή έναρξης τιμήθηκε για την προσφορά του στο θέατρο, το Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού και την πλακέτα παρέλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου Ιωάννης Μπουραντάς, ο οποίος με το μεστό και εύστοχο λόγο του σκιαγράφησε μοναδικά τη προσφορά στο πολιτισμό της θεατρικής ομάδας. Επίσης τιμήθηκε η Αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα, η οποία εξέφρασε τα συναισθήματα αγάπης και φιλίας των Περιστεριωτών προς τη Θεατρική Ομάδα του Αστακού και μετέφερε την πρόταση του Δημάρχου Παχατουρίδη για στενή συνεργασία σε πολιτιστικά θέματα. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αστακού Στάϊκος Παναγιώτης.
Η παράσταση παρακολουθεί σκωπτικά μια οικογένεια μικροαστών και δεν διστάζει μαζί με τους ήρωές του να υπονομεύσει συνολικά τη δομή των σχέσεων που αναπτύσσονται πίσω απ’ την κλειστή πόρτα του ελληνικού σπιτιού. Καλοστημένη, με μαθητές ταλαντούχους και κεφάτους, που απέδωσαν σχεδόν επαγγελματικά τους χαρακτήρες του έργου, ανάμεσα σε υπέροχα και εναρμονισμένα με την εποχή σκηνικά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της παράστασης.
Όλα τα παραπάνω υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία του Λάμπρου Πιτσούλια, που για άλλη μια φορά ανέδειξε τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού. Συγχαρητήρια σε όλους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Δημήτρης Στεργίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), Σπύρος Μπάκας, Άγγελος Μηλιώνης, μέλη του Κ. Σ. ΟΠΣΥΞ, ο ταμίας της ΠΑΝ.ΣΥ Κοθρούλας Δημήτρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Βελανιδιάς" Χρήστος Γαζέτας, ο π. Γυμνασιάρχης Αστακού Δήμος Βαρόπουλος, ο Συγγραφέας Μπάμπης Τσελεπής, ο Αντιπρόεδος του Συλλόγου Τρυφιατών Πάνος Αγραφιώτης, ο επιχειρηματίας Φάνης Παύλου, το μέλος του Συλλόγου Αστακιωτών Ρούλα Βραχά, ο Χρήστος Μάντζαρης, π. δημοτικός σύμβουλος Αστακού, κ.α.
ΦΩΤΟ: photo art angelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο