Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Θέλω να καταγγείλω στον αγροτικό κόσμο του νομού μας, την απαράδεκτη και πολιτικά ανεύθυνη στάση του Υπουργού Γεωργίας, σχετικά με το κόστος ενεργοποίησης δικαιωμάτων των παραγωγών, για το έτος 2009.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο:
Λειτουργώντας εντελώς ανεύθυνα και μη έχοντας προφανώς συναίσθηση των καταλυτικών ημερομηνιών (15-5-2009) και των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από αυτές, έστειλε στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, το αρχείο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, ενώ ήταν στη λήξη η προθεσμία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Εκτός αυτού, από τα αρχεία που πήγαν στις Ενώσεις απουσιάζει μεγάλο ποσοστό πραγματικών δικαιούχων αγροτών και το σύνολο των συνταξιούχων του ΟΓΑ, παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις του Υπουργού, για απαλλαγή των συνταξιούχων αγροτών από την καταβολή ποσού για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
Καλούμε τον Υπουργό να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση του, να αποκαταστήσει όλους τους πραγματικά δικαιούχους αγρότες και να απαλλάξει και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το δυσβάστακτο κόστος ενεργοποίησης.
Τέλος καλούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών όπως έχουν καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο