Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Tους Δήμους Ανακτορίου και Παλαίρου επισκέφτηκε χθες ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.



Στους Δήμους Ανακτορίου και Παλαίρου βρέθηκε χθες (Πέμπτη 21 Μαΐου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος ο οποίος με τους δημάρχους Γιώργο Αποστολάκη και Νίκο Σολδάτο περιόδευσε σε δημοτικά διαμερίσματα των δύο δήμων και εξέτασαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την ανάπτυξη της περιοχής.
Η περιοδεία του κ. Σώκου ξεκίνησε από το δημοτικό διαμέρισμα Θυρρείου και συνεχίστηκε με επίσκεψη στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού «ΚΟΡΠΗ», τα δημοτικά διαμερίσματα Μοναστηρακίου, Αγίου Νικολάου, Περατιάς και Πλαγιάς.
Ο Νομάρχης συζήτησε με τους κατοίκους, τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και τους φορείς, ενώ εξέτασε την πορεία σημαντικών παρεμβάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη και αφορούν τομείς όπως η οδοποιία, η άρδευση, αντιπλημμυρική προστασία, σχολική στέγη κ.α.
Ο κ. Σώκος εκτός των άλλων ενημέρωσε τους κατοίκους των περιοχών για δύο μεγάλα έργα όπως είναι η κατασκευή των οδικών αξόνων Αμβρακία-Άκτιο (επαναδημοπρατείτε στις 2 Ιουλίου) και Άκτιο Λευκάδα που θα ενώσει τις ακτές της Ηπείρου με τις Δυτικές Άκτές του νομού και το Άκτιο με τη Λευκάδα.
Δύο έργα, που όπως υπογράμμισε, ο κ. Σώκος διεκδικηθήκαν δυναμικά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά όπως πείσθηκε για την αναγκαιότητά τους παρότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν τα είχε καθόλου στο σχεδιασμό του.
Επίσης ο κ. Σώκος επισκεπτόμενος την Πλαγιά του Δήμου Παλαίρου εξέτασε και την πορεία των εργασιών της επέκτασης και ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου, έργο με προϋπολογισμό 640.000 €.
«Η επικοινωνία και η άμεση επαφή μου με τους κατοίκους του νομού είναι διαρκής. Ακούμε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους του νομού», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο