Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ερώτηση του Χρίστου Βερελή για μείωση των διοδίων της Γέφυρας «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ».

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χρίστος Βερελής με τις ερωτήσεις του 9226/360/03.11.2008 και 14218/11.02.09 έθετε την ανάγκη για μείωση των διοδίων της Γέφυρας της τάξεως του 20%, μέσα από διαπραγμάτευση με τον Παραχωρησιούχο. Ανέφερε επίσης αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν μια τέτοια μείωση και δεν ήταν άλλοι παρά η διευκόλυνση της διακίνησης, μ’ ένα χαμηλότερο κόστος, ανθρώπων και εμπορευμάτων μεταξύ κυρίως των όμορων Νομών Αιτωλ/νίας και Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα, που με τη σειρά της στηρίζει την τόνωση των τοπικών οικονομιών, το εισόδημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, ιδιαίτερα σήμερα που πλήττονται από την εγχώρια και διεθνή κρίση.
Ο Χρίστος Βερελής σημειώνει ότι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ στην απάντησή του αναφέρει ότι ένα τέτοιο αίτημα θα οδηγήσει τον παραχωρησιούχο, σε επαναδιαπραγμάτευση με αίτημα π.χ. την αύξηση της περιόδου παραχώρησης ή άλλες ρυθμίσεις, των οποίων το κόστος θα καλείτο να αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο και καταλήγει διερωτώμενος, αν είναι κατάλληλος ο παρόν χρόνος για τέτοιες διαπραγματεύσεις.
Μετά τα ανωτέρω ο Χρίστος Βερελής ερωτά τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ :
-Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να διατυπώσει το αίτημα προς τον παραχωρησιούχο για μείωση των διοδίων της Γέφυρας σε ποσοστό της τάξεως του 20%.
-Αν προτίθεται να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο στην οποία θα οδηγούσε το εν λόγω αίτημα, με στόχο τη μείωση των διοδίων της Γέφυρας κατά το ως άνω ποσοστό, με αντίστοιχη αύξηση της περιόδου παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο