Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Προτάσεις από τη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων και των αθλητικών υποδομών.


Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, η εισήγηση του Αντινομάρχη Παναγιώτη Κατσούλη, η οποία αφορούσε στην κατάσταση των αθλητικών υποδομών του Νομού μας και στη διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων από το αρμόδιο υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, η οποία καθίσταται σχεδόν απαγορευτική για την άθληση της νεολαίας του νομού. Συγκεκριμένα η κατάσταση των αθλητικών υποδομών ανά δήμο, ειδικότερα στο Ξηρόμερο, έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
Υπάρχουν έξι γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γυμναστήριο. Το Εθνικό στάδιο Βόνιτσας απαιτεί χρηματοδότηση της τάξης του 1.500.000 ευρώ, για κατασκευή εξέδρας, συνθετικού χλοοτάπητα, αποδυτήριων και ταρτάν στίβου. Το δημοτικό στάδιο Βόνιτσας χρίζει άμεσης επισκευής του χλοοτάπητα, ενώ τα γήπεδα του Αγ. Νικολάου, του Θύρρειου, του Δρυμού, των Παλιάμπελων και του Μοναστηρακίου, στερούνται περίφραξης, φωτισμού, εξεδρών και χρειάζονται μερική βελτίωση των αποδυτηρίων. To κλειστό γυμναστήριο Βόνιτσας χρειάζεται βάψιμο, συντήρηση των αποδυτηρίων, εξωτερικό φωτισμό και ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Στο ναυταθλητικό όμιλο χρειάζεται κατασκευή αποθηκευτικού χώρου και στην Νέα Καμαρίνα κατασκευή γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ.
ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ
Υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου (Κανδήλας, Μύτικα, Αρχοντοχωρίου και Βάρνακα) και τρία γήπεδα μπάσκετ (Μύτικα, Αρχοντοχωρίου και Βάρνακα). Τα γήπεδα ποδοσφαίρου δεν έχουν εξέδρες, χλοοτάπητα, αποδυτήρια και οι περιφράξεις τους είναι υποτυπώδεις. Ανάγκη επέκτασης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Κανδήλας.
ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
Υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου (Αστακός, Μαχαιρά, Σκουρτού). Το γήπεδο του Αστακού είναι με περίφραξη, χωρίς όμως χλοοτάπητα, εξέδρες και χώρους υγιεινής-αποδυτήρια. Χρίζουν αλλαγή περίφραξης και κατασκευή αποδυτηρίων, τα γήπεδα της Μαχαιράς και της Σκουρτούς. Υπάρχει ακόμη στον Αστακό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, χωρίς αποδυτήρια και εξέδρες. Υπάρχουν επίσης τέσσερα γήπεδα μπάσκετ (Αστακός, Καραϊσκάκη, Παλαιομάνινα, Στρογγυλοβούνι), τα οποία έχουν μόνο περίφραξη και βόλεϊ-τένις στον Αστακό μόνο με περίφραξη και χλοοτάπητα.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
Υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου (Κατούνα, Τρύφος, Αετός και Κονοπίνα), τα οποία είναι χωμάτινα, χωρίς αποδυτήρια και εξέδρες, καθώς και 2 γήπεδα μπάσκετ ασφαλτοστρωμένα.
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
Υπάρχουν έξι γήπεδα ποδοσφαίρου, χωρίς χλοοτάπητα και εξέδρες, με ελλιπή αποδυτήρια ( έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος κτλ), τα οποία έχουν όλα περίφραξη. Στο Νεοχώρι υπάρχει δημοτικό στάδιο με γήπεδο ποδοσφαίρου, διαδρόμους ταχύτητας, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, αποδυτήρια και ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχουν όμως χλοοτάπητας και εξέδρες. Απαιτούνται αλλαγή περιφράξεων και βελτιώσεις των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, στα γήπεδα Λεσινίου και Πενταλόφου, καθώς και κατασκευή χλοοτάπητα και εξεδρών στο γήπεδο Κατοχής.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
Υπάρχουν δυο γήπεδα ποδοσφαίρου (Πάλαιρος, Πλαγιά), με περίφραξη, χωρίς χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό. Το γήπεδο της Πλαγιάς χρειάζεται νέα περίφραξη και κατασκευή αποδυτηρίων. Στην Περατιά υπάρχει χώρος άθλησης (αθλοπαιδιά), χωρίς όμως περίφραξη. Στην Πάλαιρο το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο είναι χωρίς ταρτάν.
ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
Υπάρχουν δυο γήπεδα (Φυτείες, Παπαδάτου). Απαιτούνται εξέδρες, ηλεκτροφωτισμός και αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Φυτειών, καθώς και βελτίωση της περίφραξης και των αποδυτηρίων στο γήπεδο της Παπαδάτου, το οποίο είναι στρωμένο με χαλίκι. Τέλος ζητείται η κατασκευή γηπέδων 5χ5, στους οικισμούς Ρίβιου, Κουβαρά και Αγίου Στεφάνου.
Στην παραπάνω αρνητική κατάσταση στην οποία βρίσκονται το σύνολο σχεδόν των αθλητικών υποδομών του Νομού μας, πρέπει να προσθέσουμε το κλειστό Γυμναστήριο του Αγρινίου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από το 1997 και «σαπίζει», καθώς και τη μη ύπαρξη κλειστού κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι.
Τέλος αποφασίστηκε ο περαιτέρω εμπλουτισμός με στοιχεία της παραπάνω κατάστασης, καθώς και η προσπάθεια σε συνεργασία με τους δήμους – στους οποίους άλλωστε ανήκουν τα περισσότερα γήπεδα - από κοινού διεκδίκησης των αναγκαίων πόρων βελτίωσης τους, καθώς και την δημιουργία νέων υποδομών άθλησης.

Υ.Γ. ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Με μια πρώτη ματιά διακρίναμε ότι στην κατάσταση δεν περιέχονται στο Δήμο Αστακού τα γήπεδα Χρυσοβίτσας και Μπαμπίνης, στα οποία είναι κακός ο αγωνιστικός χώρος και η περίφραξη τους. Επίσης στα χωριά Πρόδρομος και Αγράμπελο υπάρχουν υπό διαμόρφωση μικρά γήπεδα τα οποία εύκολα μπορεί να γίνουν γηπεδάκια 5Χ5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο