Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ : Να δοθούν λύσεις τώρα, στα προβλήματα των αγροτών.


Εκτενή, ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση έγινε στην συνάντηση που είχε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανδρέας Μακρυπίδης με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.
Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ Αγρινίου, Θωμάς Κουτσουπιάς παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις για τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, τις ενέργειες για την επίλυσή τους αλλά και τον προγραμματισμό για την συμβολή της Ε.Α.Σ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της υπαίθρου μέσα και από την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στο νομό μας.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τους παρουσίασε τους βασικούς άξονες των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στις πρόσφατες περιοδείες του στην επαρχία, και συγχρόνως εξειδίκευσε τις προτάσεις του κινήματος για την Αιτωλοακαρνανία:
Στήριξη άμεσα του εισοδήματος των αγροτών με την καταβολή των δικαιωμάτων στο σύνολό τους αλλά και την αποζημίωση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς επίσης και με την αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ.
Μείωση του κόστους παραγωγής με παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων στα λιπάσματα και στα φυτοφάρμακα.
Στήριξη των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, κύρια στην παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων (Βιολογικών, Προϊόντων Ονομαστικής Προέλευσης, Γεωγραφικής Ένδειξης).
Ολοκλήρωση υποδομών στα εγγειοβελτιωτικά έργα για την άρδευση με σύγχρονα μέσα και την ταυτόχρονη επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των ΤΟΕΒ.
Την πολιτική γης και την χρήση με κίνητρα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες με την ολοκλήρωση του Μητρώου Αγροτών.
Την δημιουργία νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος, με την σύσταση ομάδων παραγωγών για την στήριξη της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με κατάργηση των συνεταιρισμών «σφραγίδων» και την δημιουργία Συνεταιρισμών Νέου Τύπου αλλά και μίας ισχυρής Ένωσης Συνεταιρισμών στο Νομό.
Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τους ηλικιωμένους μέχρι πρότινος καπνοπαραγωγούς, με ένταξή τους σε ειδικά προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης αλλά και των μικρότερων σε ηλικία μέχρι πρότινος καπνοπαραγωγών με ειδικά προγράμματα για στήριξη νέων σύγχρονων και ανταγωνιστικών καλλιεργειών (π.χ. δαμασκηνιές, ροδιές, οπωροφόρα δέντρα κλπ.).
Η ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και αξιολογημένη πρόταση για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού για να εφαρμοσθεί και να αποδώσει χρειάζεται μια άλλη πολιτική, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση..
Κοινή διαπίστωση πλέον, είναι το γεγονός ότι τα πολλά, μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των αγροτών δεν μπορούν πλέον να περιμένουν και πρέπει να δοθούν τώρα λύσεις και να σταματήσει η κωλυσιεργία και ο εμπαιγμός από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Πηγή: Δελτίου τύπου, Αγρίνιο 4/3/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο