Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009.

Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί το νομό Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009. Οι βουλευτές της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα, θα επισκεφθούν ειδικότερα την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, τον Αμβρακικό κόλπο και την λίμνη Τριχωνίδα, προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οικολογικές οργανώσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Στόχος της επίσκεψης είναι η διαπίστωση των τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, η ενημέρωση και η συζήτηση με Νομάρχη, Δημάρχους, τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΤΡΙΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

*ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Άφιξη : 9:00 π. μ.
Σημείο συνάντησης : Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας
Διοικητήριο (Κύπρου 30) Μεσολόγγι

Αναχώρηση : 9:30 π.μ.

*ΑΙΤΩΛΙΚΟ Άφιξη : 9.45 π .μ.

Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού.

Σύντομη περιήγηση στη λιμνοθάλασσα, συνάντηση με τους Δημάρχους Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιάδων, φορείς των αλιέων και ενημέρωση από εκπρόσωπο του φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας για το Θέμα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού.

Αναχώρηση: 11:00 π.μ.

*ΣΚΟΥΡΤΟΥ Άφιξη: 12.15 μ.μ.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Δ. Δ. Σκουρτού, Δήμου Αστακού.

Σύντομη περιήγηση στο Bελανιδοδάσος Ξηρομέρου, συνάντηση με τους Δημάρχους Αλυζιας, Αστακού, Οινιάδων, Στράτου, Φυτειών, εκπροσώπους του Δασαρχείου, περιβαλλοντικούς φορείς και ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βελανιδιάς «η Αμαδρυάδα» Σπύρο Φυσελιά, για το ζήτημα της προστασίας του δάσους.

Αναχώρηση: 13.00 μ.μ.

*ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ Αφιξη: 14.00 μ.μ.

Κέντρο «Νάκας» (Εθνική οδός Αμφιλοχίας-Άρτας)
Γεύμα και συνάντηση με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας, Ανακτορίου, Μενιδίου, Κατούνας και των Δήμων Άρτας, Πρεβέζης, φορείς αλιέων και ενημέρωση από εκπρόσωπο του φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού για το ζήτημα της προστασίας του Αμβρακικού κόλπου .

Αναχώρηση: 15.30 μ .μ.

*ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Άφιξη: 16.30 μ.μ.

ΚΕΝΤΡΟ «Πιθάρι» (Δογρί)
Σύντομη περιήγηση σε τμήμα της λίμνης και συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τριχωνίδας Αναπτυξιακής ΑΕΚΑΙ της Διαδημοτικής συνεργασίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Τριχωνίδας.

Αναχώρηση: 17.45 μ .μ.

*ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Άφιξη: 18.30 μ.μ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Συνάντηση και συζήτηση με Νομάρχη, Νομαρχιακό Συμβούλιο, Τοπικούς φορείς και ΜΜΕ.

Αναχώρηση : 20.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο